IVF Babble

Naše živé otázky a odpovědi na Instagram s Jamesem Nicopoullosem na klinice Lister Fertility

Náš live instagram Q&A minulý týden s Dr. Jamesem Nicopoullosem z Klinika plodnosti listerů bylo tak poučné, že tolik lidí pokládalo otázky, že jsme si mysleli, že s vámi sdílíme některé otázky a odpovědi, pro případ, že byste je neměli šanci vidět, nebo pokud jste se ještě nepřihlásili k Instagramu.

Tato živá zasedání jsou tak důležitá

Dávají vám příležitost klást otázky, na které se, jak se zdá, zeptáte svého poradce. My, tým ivf blábolů, víme ze svých vlastních zkušeností, že když jsme seděli před našimi lékaři, viděli jsme, jak se jim pohybují ústa, ale ve skutečnosti neposlouchali jediné slovo. Spěchali jsme, abychom si ZÍSKALI TEHOTU, že jsme jim téměř přáli, aby se s tím jen ZACHÁZILI !! Vždy po neúspěšném kole jsme si přáli, abychom byli důkladnější, a položili jsme další otázky !!

Nezahrnuli jsme všechny otázky a odpovědi z otázek a odpovědí s Dr. Nicopoullosem, protože jich bylo jen tolik, ale zde je několik, které můžete prohlédnout.

Otázka: Jsme pár stejného pohlaví, kteří hledají použití dárcovského spermatu pro IVF. Když se podíváme na banky ve Velké Británii a v zahraničí, je zřejmé, že v zahraničí je k dispozici celá řada možností, zatímco ve Velké Británii většina klinik garantuje minimum MOT10-20, aniž by se zavázala k něčemu vyššímu. Jak se v případě IVF liší míra úspěšnosti mezi různými schopnostmi? Jaká preferovaná pohyblivost doporučujete pacientům, aby si vybrali?

Odpověď: Je stále těžší si vybrat, protože různé banky používají různá kritéria. Většina klinik ve Velké Británii upřednostňuje použití neumytých nebo nepřipravených, zdá se, že upřednostňují použití vlastních technik přípravy, pokud je vzorek kompatibilní s IUI nebo IVF, a poté, co je připraven, by měl být v pořádku. V ideálním případě by nepřipravený vzorek měl mít> 30% progresivní pohyblivost, ale na počtu a tvaru záleží také, takže nenezaměřuji se jen na pohyblivost. Dokud je kompatibilní s IUI nebo IVF, je to v pořádku.

Otázka: Jaký by měl být můj BMI při spuštění IVF?

Odpověď: Existuje jen málo důkazů, že se četnost potratů zvyšuje, protože BMI stoupá nad 30 a více nad 35, jakož i některá rizika těhotenství. Ideálně tedy <30, ale je to rovnováha mezi hubnutím a poklesem úspěchu s jakýmkoli zpožděním léčby, jak vím, jak těžké to může být.

Otázka: Myslíte si, že před zahájením léčby plodnosti na mé klinice by mě NHS měla odvést k urologovi? Ošetření plodnosti jsme zahájili před 3 lety, ale teprve jsme zjistili, že mám poškození DNA a velmi vysokou ROS. Měli jsme několik potratů a věříme, že moje problémy by mohly být faktorem.

Odpověď: V ideálním případě si myslím, že urolog je klíčovou součástí práce pro páry a vyšetřování značky se často zapomíná. Takže najít jakoukoli příčinu poškození DNSA a odstranit ji před léčbou je rozumné.

Otázka: Nějaké jídlo a cvičení rady pro ženy po přenosu zmrazených embryí?

Odpověď: Upřímně tolik příběhů starých manželek a realisticky nic nezmění genetiku embrya, o čem rozhodne. Takže cvičení, zvedání, práce, styk, plavání jsou v pořádku na normální úrovni, kterou zvládnete. Udělejte tolik nebo tak málo, jak potřebujete, abyste se dostali přes náročné 2 týdny a udržovali se dobře hydratovaní.

Otázka: Znamená stupně embryí ve skutečnosti něco, když může stupeň ještě potratit?

Odpověď: Hodnocení je morfologické hodnocení nebo oční kouli, ať už jde o expertní hodnocení embryologů. Ano, na jedné straně mnoho kvalitních embryí není„Neúspěch a některé chudší ano, ale víme, že čím lepší je kvalita / stupeň, tím vyšší je šance na úspěch, čím vyšší je šance, že embryo bude geneticky normální. Ale frustv žádném případě žádné jistoty.

Otázka: Co by mohlo být příčinou potratu po 5 týdnech i po PGD IVF?

Odpověď: To je hrozné pro vás po absolvování léčby a PGD. Může existovat nějaká jemná genetická příčina, kterou musíme ještě identifikovat, ale klíčové věci, které je třeba vyloučit, jsou tyreoidální problémy, anatomické problémy (polyp / fibroid atd.) A co je nejdůležitější problém srážení (trombofilie), který může způsobit potrat a vše snadno testovatelné.

Otázka: Jaký je postup pro TWW, jakmile dojde k přenosu embryí? Měli byste pokračovat ve svém běžném životním stylu nebo musíte být více stacionární? Děkuji!

A: Nebuďte psací potřeby. Mluvil jsem na každoročním školení o přenosu embryí a podíval jsem se na nedávný výzkum a existují dobré důkazy, že staré doporučení ohledně resetu lůžka může ve skutečnosti snížit úspěšnost. Žijte život jako obvykle.

Otázka: Byla nám diagnostikována nízká hladina spermií 3 miliony, ale během posledních tří let jsme byli schopni přirozeně otěhotnět 6krát, ale velmi brzy jsme potratili všech 6 dětí. Existují nějaké vitamíny, které byste doporučili, abyste pomohli zlepšit jeho počet? Děkuji vám za Váš čas

A: Promiň, že to slyším. Nejprve se ujistěte, že máte úplné vyšetřování jakékoli základní příčiny potratů. Co se týče vitamínů, mnoho možností a ne celá řada důkazů, které by je podporovaly, ale doporučuji Proceed Plus (může to získat od Amazon Prime tomu věřit nebo ne) jako spousty náležitostí v jednom sáčku místo toho, aby museli pop hodně pilulek .

Otázka: Jaké jsou standardní požadované testy, které musí všechny kliniky provést před zahájením jakékoli formy IVF pro muže i ženy? Jinými slovy, jaké testy musí být provedeny podle klinických pokynů a jaké jsou doplňky, které mohou být užitečné, ale nejsou „musty“?

A: HIV / Hep B / Hep C jsou zákonné požadavky a Chlamydia, pokud máte převod doporučený. Doporučil bych také funkci štítné žlázy, která může mít vliv na výsledek. Pro plánování léčby je také důležité skenování a testování rezervy vajec, jako je AMH

Otázka: Byl jsem TTC tři roky, jsme klasifikováni jako nevysvětlitelné, je čas jít po trase IVF?

A: Pravděpodobně ano. Závisí do jisté míry na věku, ale v každém věku většina žen počne v prvních několika letech. Tak například u 35, 70% žen je pravděpodobné, že otěhotní za rok, a pokud ne 50% těch, kteří si to nedajíVe 2. roce a asi 20-30% z těch ve 3.. Šance tedy přirozeně plató.

Otázka: Mohou se zablokované vejcovody zužitkovat bez chirurgického zákroku? Měl jsem chirurgický zákrok, který selhal před 4 lety a doktor to už neudělá

Odpověď: Bohužel není příliš pravděpodobné, zejména po operaci, která může často zvýšit zjizvení, pokud neúspěšná IVF pravděpodobně nejlepší sázka. Promiňte!

Otázka: Mám stent zasunutý do levého močovodu, stejně jako nahromadění tekutin poblíž mé ledviny kvůli jizvení endometriózy, které blokuje průchod. Po tomto postupu mám začít s „krátkým protokolem“ ivf a přemýšlel jsem, jak dlouho byste radil, abych odešel před zahájením? Kromě toho existují kromě výživy i další způsoby, jak pomoci při přípravě těla na ivf?

Odpověď: Zní to, jako by to bylo těžké období. Pokud si toJe to jen stent, pak byste mohli upřímně začít měsíc poté. Kromě kyseliny listové, rozumné stravy, ne kouřeníga moderování příjmu alkoholu není nic jiného.

Otázka: Ahoj, měli jsme dva neúspěšné cykly, jeden čerstvý a jeden zmrazený. Měl v listopadu úspěšný cyklus po dalším čerstvém cyklu, ale potratil v 8 týdnech. V jaké fázi byste navrhli provedení dalších testů? Máme problémy s ovulací. Poslední cyklus přidán v aspirinu.

A: Žádné absolutní právo nebo špatný čas a záleží na kvalitě embryí a věku. Pokud tedy například má pár 44 s průměrnými embryi, bude očekávaná úspěšnost po 2 cyklech velmi nízká, ale pokud budou blastocysty nejvyšší kvality a 34, pak by očekávaná úspěšnost byla 70 až 80%. Dva cykly s nejlepšími embryi v mladším věku by tedy vyžadovaly další zkoumání. ŽeJe to správná věc, ale spíše než náhodné přidávání věcí. Ideálně by mělo jít s ts rozumnou důkazní základnou. Podívejte se na systém HFEA semaforu na „doplňcích“ a máme averzi, která bude na našem webu asi příští den.

Otázka: První kolo IVF jsme měli v lednu loňského roku, bohužel to mělo za následek, že se naše holčička narodila mrtvá v srpnu loňského roku. V době implantace klinika zmínila, že moje podšívka nebyla tak silná, jak by si normálně přáli, ale možná byla tak silná, jak se moje podšívka dostala. Naše dcera se narodila mrtvá kvůli problémům s placentou, měla omezení růstu, které bylo zachyceno již po 12týdenním skenování. Mohla být výstelka dělohy tím, co způsobilo placentární problém? (V současné době pracuji na snížení BMI na 30 a začal jsem akupunkturu připraven na naše další kolo IVF - v naději, že to zlepšilo tloušťku podšívky)

Odpověď: Je mi to moc líto. Muselo to být pro tebe hrozné období. Nemyslím si, že tenká podšívka způsobila placentární problémy jako takové, ale je pravděpodobné, že může existovat nějaký základní problém, který způsobuje jak tenkou podšívku, tak placentární problémy pravděpodobně spojené s průtokem krve v děloze. Akupunktura se zdá být rozumná, ale zajistila byste si plán své porodnické péče, protože od začátku léčby mohou existovat preventivní opatření, jako je například Aspirin, které by je mohly minimalizovat.

Otázka: Mám začít s cyklem IVF za méně než týden. Moje BMI je necelých 30 let, ale chci naplnit své tělo živinami a správnými potravinami před a během procesu. Nějaké rady ohledně potravin, kterým je třeba se vyhnout / jíst, aby se zvýšila šance na úspěch? Děkuji!

Odpověď: Dobrá otázka, ale obtížná na odpověď !! Není mnoho důkazů, které by podporovaly jednu dietu nad druhou, aby se zlepšil výsledek IVF nebo plodnosti, a žádné velké důkazy o jedné stravě oproti jiné, pokud jde o úbytek hmotnosti, pokud se sníží. Doporučil bych schůzku s naším odborníkem na výživu Komalem Kumarem v Listeru, pokud k nám přijedete, nebo s někým, jako je Melanie Brown, který je nezávislý a také skvělý…. Dá vám lepší odpověď!

Otázka: Je mi 28 a mám AMH 2.8 pmol s normálním FSH. Existuje něco, co by mohlo způsobit, že můj AMH bude tak nízký? V mé rodině není žádná historie časné menopauzy. Mám menstruace každý měsíc, obvykle mám cykly asi 25 dní a krvácím asi 2-3. Jsem ve vztahu stejného pohlaví a můj snoubenec v současné době dělá IVF, není vhodný čas, abych to také udělal. Jsem si vědom toho, že počet s časem více poklesne, takže by bylo v budoucnu lepší používat moje snoubenecká vejce, jak je navrženo pro moje?

A: Tricky one podle toho, jak starý je váš partner. Klasicky rodinná historie je důležitá, ale věci, které bychom si samozřejmě zeptali, jsou chemoterapie, radioterapie, divné a úžasné léky, jakékoli operace pánve nebo vaječníků. Pokud jeden z nich pak může provést několik genetických krevních testů, aby vyloučil něco jemného, ​​co by mohlo mít dopad na iontovou ovariální rezervu. Pokud jde o vás, jste snoubencem, čas je ve vás zřejmě podstatou, takže čím dříve, tím lépe, ale v mnoha ohledech je úspěch stejně, ne-li více o kvalitě nad kvantitou, takže 4–5 vajec ve 28 bude dávat lepší míru úspěšnosti než například 14 až 15 vajec při 42.

Otázka: Byla mi diagnostikována nízká hladina antitrombinu a také nízká Von Willebrands (omlouvám se za pravopis, pokud je špatně 😬). Vím, že se jedná o oba faktory srážení, ale zatím ještě nemám hematologické jmenování. Víte, jak to pravděpodobně ovlivní mé další kolo IVF a jestli by to mohlo být příčinou mého opakovaného selhání implantace (přeneseno 5 vynikajících embryí a stále žádné pozitivní těhotenské testy)? Mám také fibroidy a v minulosti jsem měl 3krát operaci fibroidů, takže se proti tomu cítím trochu! Děkuji!

A: Ahoj a ano, prošli jste to! Nedostatek antitrombinu III je jedním z problémů s oděvem, který jsem zmínil dříve a který zvyšuje riziko sraženiny a tato skupina poruch je spojena s potratem převážně a v menší míře se selháním při implantaci, takže kdybych tě léčil, léčil bych ředidlo krve, jako je clexan. Pokud sliznice dělohy zhoustne a dutina je čistá, pak fibroidy snad už nebudou problémem. Uvažovali jste o testu ERA (endometriální receptivní pole), abyste zhodnotili, zda je vaše podšívka vnímavá ve správný čas. Podívejte se na naše na našich webových stránkách nebo IGENOMIX

Otázka: Máme jít na první schůzku s naším praktickým lékařem v dubnu, abychom diskutovali o naší plodnosti, protože jsme TTC zapínali a vypínali přibližně 4/5 let, navrhli byste, abych měl před naším jmenováním test AMH? Cítíme se trochu obavy, co bude zahrnovat naše počáteční jmenování, jakákoli rada by byla oceněna. Díky předem 🙂

Odpověď: Rozhodně stojí za to získat co nejvíce informací, takže skenování, analýza spermatu a AMH nejlepší začátek. Praktičtí lékaři frustrujícím způsobem stále provádějí FSH, aby otestovali rezervu vajec, která není příliš přesná, takže bude možná nutné provést AMH soukromě, ale to je klíč. Nebojte se, čím více informací máte, tím lépe se rozhodujete.

Otázka: Měl jsem dva neúspěšné přenosy ivf. Koncem letošního roku mám mít zmrazený převod. Je něco, co mohu udělat pro zlepšení šancí na implantaci?

Odpověď: Pokud jsou příliš kvalitní embrya, pak možná stojí za zvážení poškrábání endometria (i když důkazy jsou smíšené), zajistěte, aby byla štítná žláza v pořádku. podšívka se zesiluje a to nefunguje, možná se před novým cyklem podívejte na některé další faktory (genetická / spermie DNA atd.)

Otázka: Dobrý den, já a můj partner jsme se snažili o dítě už téměř 4 roky, nyní jsme testovali, zda mám PCOS, ale ovuluji sám. Nyní zkouším metaformin po dobu 3 měsíců můj bf má spermie protilátky, jeho morfologie spermatu byla 3 %. Šli jsme na ICSI, ale nepodařilo se nám přenést, dostali jsme 15 vajec a pouze jedno oplodněné do 5. dne jsme neměli embryo. Bylo nám řečeno, aby byl proveden test fragmentace DNA. X jakákoli rada by byla skvělá pomoc Děkuji vám, kam jdeme dál

A: Trickiest question as far as as much info I would want to really answer the question. Jakmile děláte ICSI, pokud na 1 vejce připadá 3 sperma dobré kvality, na tomto 3% by to nemělo záležet. Kvalita embrya je více poháněna vejci do 3. dne, takže pokud již bude nekvalitní, pravděpodobně to bude souviset s vejci. Pokud je skvělý 12. den, pak chudý, pak přestal souviset a rozhodně stojí za to podívat se na DNA spermií a pokusit se zlepšit, pokud je vysoká. Nezapomeňte také, že nemůžete provést rozsáhlé zobecnění založené na XNUMX cyklu a možná v pořádku příště.

Přidat komentář

Newsletter

Top Nabídky

SPOLEČENSTVÍ TTC

Instagram

Chyba při ověřování přístupového tokenu: Relace byla zneplatněna, protože uživatel změnil heslo nebo Facebook změnil relaci z bezpečnostních důvodů.

ZKONTROLUJTE SVOU FERTILITU

Instagram

Chyba při ověřování přístupového tokenu: Relace byla zneplatněna, protože uživatel změnil heslo nebo Facebook změnil relaci z bezpečnostních důvodů.