Dr. Kiriakidis z Embryolab Fertility Clinic odpovídá na vaše otázky

Dr. Kiriakidis, reprodukční gynekolog z Embryolabová klinika plodnosti odpoví na vaše dotazy

Protilátky proti spermiím

Q: Můj manžel byl diagnostikován se 100% protilátkami proti spermiím. Jeden neúspěšný přenos čerstvého ivf počátkem tohoto roku a 1 zmrazené vejce, Fet byl zpožděn kvůli covid 19. Existuje nějaký způsob přirozeného početí? Pomůže změna stravy nižšímu počtu? Je také možné, že se na mě přenesly protilátky proti spermiím?

A: Protilátky proti spermiím mohou vážně bránit přirozenému pojetí, ale nikdy nemůžete tuto možnost vyloučit. Nebudou vás předávat, ale při další léčbě požádejte o ICSI a vyhněte se konvenčnímu IVF.

Nevysvětlitelná neplodnost

Q: Mám nevysvětlitelnou neplodnost již více než 4 roky, nikdy jsem nebyla těhotná, nikdo nemůže najít nic špatného, ​​existuje vůbec nějaká naděje na přirozené těhotenství?

A: Pokud se snažíte déle než 2 roky bez těhotenství, můžete zvážit řadu testů a dokonce i léčbu IVF

Polcystické vaječníky

Q: Já a můj partner se snažíme natruálně po dobu 5 let, ale nic, co nám bylo řečeno, má 80% protilátek proti spermiím a já mám polcystické vaječníky, ale ovuluji sám, bylo mi řečeno, že užívám metformin, který jsem nyní. V roce 2018 jsme měli icsi, ale nikdy jsme neprovedli přenos, chystáme se vyzkoušet druhý cyklus, ale obáváme se o stejný výsledek. Bylo nám řečeno, že nepomůže ani test fragmentace DNA.

A: Pamatujte, že antispermové protilátky neovlivňují oplodnění při provádění ICSI. Na druhou stranu může mít PCOS dopad na kvalitu vajec. Pokuste se regulovat hladinu inzulínu metforminem. A neopouštějte!

Imunitní léčba

Q: Měla jsem úspěšné těhotenství pomocí FET a různých druhů potlačování imunity! Před a po mém živém narození jsem měl několik nevysvětlitelných potratů. Nyní chci dát svým zmrazeným embryím šanci, ale váhám ohledně imunitní léčby kvůli Covidovi. Co byste doporučil pacientovi jako jsem já ?! Je mi 42

A: Nejnovější přehled COCHRANE dospěl k závěru, že užívání nízkých dávek steroidů u žen s autoimunitní anamnézou má výhodu. Údaje o dopadu steroidů na léčbu viru covid se stále objevují, ale ujišťují o jeho bezpečnosti.

Test implantačního okna

Q: Řekli byste, že právě začínající pacienti by měli podstoupit test na kontrolu nejlepšího implantačního okna? Rád prozkoumám všechny testy v mém prvním kole, což by mohlo zvýšit mé šance.

A: Dosavadní výsledky tohoto testu ukázaly, že prospívá specifické skupině žen. To zahrnuje ženy s opakovaným selháním implantace. Měli byste zvážit náklady na test podle přínosu a požádat o názor svého lékaře.

Nepodařilo se převést

Q: Mohu se zeptat, jak dlouho bych to měl nechat po neúspěšném převodu? Jsem zoufalý, abych začal znovu, i když jsem tak vystrašený.

A: Před opětovným začátkem doporučím přestávku 1-2 měsíce. Mezitím se připravte na zdravou stravu a vitamíny.

Zlepšení mých šancí na další převod funguje 

Q: Můj manžel a já jsme právě měli náš druhý neúspěšný cyklus. Náš první byl IVF před 4 lety a toto byl FET z ICSI cyklu v únoru. Byl jsem přesvědčen, že to fungovalo (spousta příznaků), ale 14. den byly testy, které jsme provedli, negativní a o 3 dny jsem měl krvácení. Jsme zdrceni; zbývají nám 3 zmrazená embrya, ale nejsou tak vysoce hodnocená jako ta, která jsme právě ztratili. Co mohu udělat, abych zlepšil své šance na další převod fungující kromě obvyklých věcí?

A: Drahý příteli, jeden neúspěšný cyklus by ti neměl bránit v tom, abys to zkoušel znovu. Kumulativní úspěšnost je velmi vysoká, pokud neopustíte. Pamatujte, že hodnocení embryí není stoprocentně přesné. Dejte svým embryím příležitost prokázat se!

Diagnostická laparoskopie

Q: Snažím se už 6 let, nyní 34, tři neúspěšná kola ivf, očividně jsou moje vajíčka dost dobrá, nicméně už několik měsíců mám po levé straně neustálou bolest, abych byl upřímný, mám to už roky, ale v poslední době neustále v průběhu mého cyklu, nějaké nápady, co by se mohlo stát špatně?

A: Bolest, kterou zmiňuješ, je velmi zvláštní. Zvažovali jste diagnostickou laparoskopii pro případ, že by vaše neúspěšné pokusy mohla být endometrióza?

Lepidlo na embryo a poškrábání endometria

Q: Jaké jsou vaše myšlenky na lepidlo na embryo a poškrábání endometria? Nejste si jisti, zda je vyzkoušet, nebo ne.

A: Můžeme je udělat oba na klinice. Škrábání obvykle provádíme u konkrétních skupin žen s opakovaným selháním implantace a zřídka používáme lepidlo na embryo, protože neprokázalo žádný významný přínos

Třídění embryí

Q: Chtěl bych získat váš názor na hodnocení embryí? Měli bychom klást takový důraz na hodnocení BC? Právě jsme měli neúspěšný cyklus s AA embryem.

A: Pamatujte, že klasifikace embryí je vědecké svévolné rozhodnutí. Není to přirozený zákon a ke zdravému těhotenství došlo u embryí s nízkou známkou. Dejte svému embryu příležitost a pokuste se zůstat pozitivní a uvolněná, abyste tomuto embryu pomohli.

Chemické těhotenství

Q: Měl jsem chemické těhotenství pomocí dárcovských vajec a já prostě nechápu proč? Proč by se to stalo?

A: Úspěšné těhotenství není zcela závislé na kvalitě embrya. Je třeba vzít v úvahu i další faktory a mějte na paměti, že věda a technologie mají určitá omezení

Máte-li další otázky pro Doktore Kiriakidisi, klikněte prosím na řádek zde

Přečtěte si více častých dotazů zde:

 

 

 

Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Přeložit "